Budapestrull
Budapestrull Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
45min

Budapestrull

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
45min

Budapestrull

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

1.6 (11 stemmer)
Dette er en marengsrulade fylt med krem, aprikoser og daimkuler. Vil du ha en glutenfri variant, kan du bytte ut hvetemelet med potetmel eller glutenfri lys melblanding.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Marengsrulade

1dl
Hvetemel(Kan byttes ut med potetmel)
75g
Sjokolade(F.eks Daimkuler)

Fyll

1boks(er)
Aprikos(Hermetiske)

SLIK GJØR DU

  1. Pisk eggehvitene halvt stive, og tilsett sukkeret litt etter litt.

  2. Hakk nøttekjernene og bland dem i eggehvite-massen sammen med hvetemel og kakao.

  3. Hell røren i en bake-papirkledd langpanne (30 x 40 cm) og dryss daim-kuler på toppen.

  4. Stek ved 175° i 15-20 minutter på midterste rille. Avkjøl ruladen i lang-pannen.

  5. Pisk kremfløten stiv. Vend inn grovhakkede aprikoser og sjokolade-biter.

  6. Hvelv ruladen over på et stykke bakepapir. Ta av papiret som ble brukt under steking.

  7. Fordel aprikoskremen over kakebunnen.

  8. Bruk bakepapiret til å rulle hele kaken sammen, men ikke for stramt. Fordi ruladen er laget av marengs, er det naturlig at den vil sprekke noe i over-flaten.

  9. Kaken pakkes i bake-papiret og oppbevares kjølig til servering. Den bør serveres samme dag, ellers kan marengsen bli myk og seig.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

1.6 (11 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN