Buljongkokt kylling
Buljongkokt kylling Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Buljongkokt kylling

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Buljongkokt kylling

Kos deg med deilig buljongkokt kylling med hjemmelaget potetmos og stekt tomat. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

1.8 (11 stemmer)
Kyllingen blir delikat, saftig og velsmakende om du damper den i buljong (og du sparer stekefett).  Beregn cirka en kyllingfilet til hver.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3fedd
Hvitløk(hakket)
2bunt
Timian(eller annen urt)
8stk
0.5ts
Salt(smak til )
0.5ts
Svart pepper(smak til )
2ss
Bladpersille(finhakket)
4stk

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp vann med hønsebuljongterninger. Legg gjerne i noen stilker urter og hakket hvitløk for smakens skyld.

  2. Tørk kyllingen og legg den i kokende buljong. La kyllingen trekke på svak varme under lokk i cirka 15 minutter til den er gjennomkokt. Pass på at buljongen ikke koker, men bare trekker.

  3. Server kyllingen med kokte poteter, som du moser med litt av kokevannet og noen spiseskjeer smør. Smak til med salt, pepper og rikelig med hakket persille. Server kyllingen med f.eks. grillede eller stekte halve tomater.

Kos deg med deilig buljongkokt kylling med hjemmelaget potetmos og stekt tomat. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

1.8 (11 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN