Buljongsuppe med oksehale
Buljongsuppe med oksehale Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Buljongsuppe med oksehale

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Buljongsuppe med oksehale

Rykende varm buljongsuppe med en oksehale i hver tallerken Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

En god buljong er deilig på kalde vinterdager. Her serverer Brimi den rykende varm med en oksehale i hver tallerken. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Brun beina godt i stekeovn på 250 grader. Legg beina over i en kjele sammen med oksehalene og hell over kaldt vann til det dekker. Kok opp og skum av. 

  2. Skrell grønnsakene, skjær i grove terninger og brun dem i ovnen. Legg så grønnsakene over i kjelen. Kok krafta på svak varme i 5-6 timer. Skum av med jevne mellomrom. 

  3. Sil krafta, avkjøl og sett den i kjøleskap. Ta vare på oksehalene. Dagen etter kan du fjerne fettet som har samlet seg på toppen av krafta, og du har et nydelig utgangspunkt for en deilig buljongsuppe. 

  4. Kok opp krafta, og smak til med salt og pepper. 

  5. Kutt grønnsakene i fine terninger og del rosenkålen i to. Ha alt oppi krafta sammen med oksehalene og kok til grønnsakene er møre. Server buljongsuppa rykende varm med en oksehale i hver tallerken.

Rykende varm buljongsuppe med en oksehale i hver tallerken Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN