Buns Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t

Buns

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t

Buns

Dumplings med lammekjøtt Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Gluten
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Hjemmelagde dumplings med lammekjøtt 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Deig

1.5dl
Vann(lunkent )

SLIK GJØR DU

  1. Legg dem på biter av bakepapir. Bruk dampkjele, og legg dem i den øvre biten. La dem etterheve i omtrent ti minutter og damp dem i 20 minutter. La dem hvile i fem minutter og server straks - gjerne med litt pesto.

  2. Ha vann, sukker og gjær i en bolle. Når det danner seg små bobler, ha i melet. Kna til en deig og la det heve til dobbel størrelse.

  3. Finhakk lammekjøttet (og bland eventuelt med kjøttdeig). Kna alle ingrediensene godt i en bolle.

  4. Lag små, flate rundinger av deigen, som er litt større enn en håndflate. La rundingene være tynne ytterst, og tykkere innerst. Ha en spiseskje av kjøttblandingen midt i deigen og knip igjen deigen rudt hele.

Dumplings med lammekjøtt Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Gluten
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN