Burger med fiken og daddelchutney
Burger med fiken og daddelchutney Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Burger med fiken og daddelchutney

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Burger med fiken og daddelchutney

BURGER ÅRET RUNDT: Det er ikke bare om sommeren du kan spise burger.

Foto: matprat.no / Mari Svenningsen

Oppskrift

Vurdering

Lyst på en ordentlig digg juleburger? Test ut burger med medisterdeig, rødkål, rosenkål og fiken- og daddelchutney. Vi lover dans i munnen, musikk mellom ørene og skikkelig julestemning!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.25stk
Rødkål(finsnittet)
15stk
Rosenkål(i tynne skiver)
0.5ts

Chutney

1.5dl
6stk
Dadler(steinfrie, i små biter)
3stk
Fiken(i båter)

Hamburger

2ss
Smør(til steking)
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Lag chutney. Kok opp vann, sukker og sitronsaft i en liten kjele. Ha i dadler og reduser væsken til det halve. Ha i fiken og kok videre på svak varme uten lokk i noen minutter. 

  2. Del medisterdeig i porsjoner og form til burgere. Krydre med salt og pepper. Stek burgere i en varm stekepanne med margarin til de er gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side. Legg dem over på en tallerken mens du steker kål.

  3. Finsnitt rødkål. 

  4. Fres rødkål og rosenkål i stekepanna med smør til det er mørt, 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper. Fordel stekt kål på burgerbrød. Legg på medisterburger og topp med fikenchutney. 

BURGER ÅRET RUNDT: Det er ikke bare om sommeren du kan spise burger.

Foto: matprat.no / Mari Svenningsen

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN