Bursdagsboller med daim
Bursdagsboller med daim Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Bursdagsboller med daim

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Bursdagsboller med daim

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Har du noe å feire kan vi anbefale deg å bake disse bollene, som er fylte med daim. Sett et lys i hver bolle, og tenn når de skal serveres.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

1stk
Sjokolade(Dobbel Daim-sjokolade)
150g
0.75dl

Pynt

1stk
Egg(Til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm, ca. 37°. Smuldre gjæren i en bolle og rør ut i litt av væsken. Ha i resten av væsken og tilsett salt, sukker, kardemomme og mel. Spar litt av melet til utbakingen.

    Arbeid deigen til den er blank og smidig, ca. 5 minutter i maskin, eller 10 minutter for hånd. Dekk til med plast, og la den heve i ca. 40 minutter til den er dobbelt så stor.

    Finhakk daim og mandler.

    Ha deigen på melet bakebord og elt den lett. Del deigen i to deler. Kjevle hver del til en tynn rektangulær leiv, 40x20 cm. Høvle over smøret med en ostehøvel. Strø over daim, mandler og sukker.

    Rull deigen sammen fra langsiden og skjær rullen i ca. 2 cm brede biter. Legg dem i muffinsformer på plate. Dekk til med plast og la bollene heve i ca.
    minutter.

    Pensle bollene med sammenpisket egg. Strø over perlesukker. Stek bollene midt
    i ovnen ved 250° i 8–10 minutter, til de har fått fin farge.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN