Byggbagels Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
3t

Byggbagels

nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
3t

Byggbagels

Saftige hjemmebakte bagels av bygg. Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Smaker deilig med ost, skinke og salat!    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Deig

5dl
2ts
2dl
Dill(tørket)
1dl
Sesamfrø(til pynt)

Fordeig

5dl

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen ingrediensene til fordeigen. Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkken­maskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på benken i 30 minutter.

    Varm vannet til det er fingervarmt, 37 º. Smuldre gjæren, og rør den ut i vannet. Tilsett gjærblandingen og resten av ingrediensene i samme bakebolle som fordeigen. Elt deigen godt. Deigen vil fortsatt være litt klissete.

    Dekk bakebollen med plast, og la den stå lunt i 45 minutter.

  2. Del deigen i 30 like store emner. Trill pølser (ca. 25 cm lange), og sett sammen til ringer. Fukt dem med vann, og strø med sesamfrø.

  3. Sett bagelsene på stekeplaten med bakepapir. Dekk med klede, og la dem heve i 35–40 minutter.

  4. Stek bagelsene på nederste rille i ovnen ved 225 º i 10–15 minutter. Avkjøl på rist.

Saftige hjemmebakte bagels av bygg. Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN