Byggbagels
Byggbagels
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland sammen ingrediensene til fordeigen. Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på benken i 30 minutter.
Varm vannet til det er fingervarmt, 37 º. Smuldre gjæren, og rør den ut i vannet. Tilsett gjærblandingen og resten av ingrediensene i samme bakebolle som fordeigen. Elt deigen godt. Deigen vil fortsatt være litt klissete.
Dekk bakebollen med plast, og la den stå lunt i 45 minutter.Del deigen i 30 like store emner. Trill pølser (ca. 25 cm lange), og sett sammen til ringer. Fukt dem med vann, og strø med sesamfrø.
Sett bagelsene på stekeplaten med bakepapir. Dekk med klede, og la dem heve i 35–40 minutter.
Stek bagelsene på nederste rille i ovnen ved 225 º i 10–15 minutter. Avkjøl på rist.