Byggrynskrem Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
24t

Byggrynskrem

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
24t

Byggrynskrem

Desserter med krem blir aller best hvis du pisker kremen for hånd. På bildet ser du byggrynskrem. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (10 stemmer)
Dette er som en riskrem, men risen er byttet ut med byggryn.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Bringebærsaus

300g
Bringebær(frosne)
2.5dl
Vann(nok til å dekke byggryna)
6dl
1boks(er)
Kremfløte(pisket)

SLIK GJØR DU

  1. Legg byggryn i bløt natten over. Fyll på vann til det dekker litt over grynene.

  2. Kok så grynene i det samme vannet, og ha i litt sukker. Kok på middels varme mens du rører, som om du koker en risotto. Når vannet er innkokt, heller du på melk og koker videre.

  3. Kok til grynene er møre og fine, det tar om lag 45 minutter. Pass på å røre om jevnlig slik at grøten ikke fester seg i bunnen. Ha i litt mer melk hvis det koker tørt.

  4. Avkjøl grøten under lokk eller plast.

  5. Pisk kremfløte og bland den inn i den kalde grøten. Brimi foretrekker håndpisket krem, og ha sukrer gjerne med litt demerarasukker som har ligget sammen med 5-6 stjerneanis eller 1 vaniljestang. Slik får du en touch av julesmak på kremen!

  6. Pisk kremfløte og bland den inn i den kalde grøten. Brimi foretrekker håndpisket krem, og ha sukrer gjerne med litt demerarasukker som har ligget sammen med 5-6 stjerneanis eller 1 vaniljestang. Slik får du en touch av julesmak på kremen!

  7. Sil/press så pureen gjennom en sikt slik at steinene kommer ut. Server sausen kjølig.

Desserter med krem blir aller best hvis du pisker kremen for hånd. På bildet ser du byggrynskrem. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (10 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN