Byggrynskrem
Byggrynskrem
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Legg byggryn i bløt natten over. Fyll på vann til det dekker litt over grynene.
Kok så grynene i det samme vannet, og ha i litt sukker. Kok på middels varme mens du rører, som om du koker en risotto. Når vannet er innkokt, heller du på melk og koker videre.
Kok til grynene er møre og fine, det tar om lag 45 minutter. Pass på å røre om jevnlig slik at grøten ikke fester seg i bunnen. Ha i litt mer melk hvis det koker tørt.
Avkjøl grøten under lokk eller plast.
Pisk kremfløte og bland den inn i den kalde grøten. Brimi foretrekker håndpisket krem, og ha sukrer gjerne med litt demerarasukker som har ligget sammen med 5-6 stjerneanis eller 1 vaniljestang. Slik får du en touch av julesmak på kremen!
Pisk kremfløte og bland den inn i den kalde grøten. Brimi foretrekker håndpisket krem, og ha sukrer gjerne med litt demerarasukker som har ligget sammen med 5-6 stjerneanis eller 1 vaniljestang. Slik får du en touch av julesmak på kremen!
Sil/press så pureen gjennom en sikt slik at steinene kommer ut. Server sausen kjølig.