Byggrynskrem med rårørt tyttebærsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 10min

Byggrynskrem med rårørt tyttebærsaus

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 10min

Byggrynskrem med rårørt tyttebærsaus

Kok byggryn med vaniljestang, kanelstang, melk og salt. Rør inn pisket kremfløte i kald grøt, og server med rårørt tyttebærsaus. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

0.6 (3 stemmer)
Mange har vokst opp med riskrem, prøv også byggrynskrem, som er litt mer å tygge på. Dette har blitt en populær dessert, som også kan brukes som desserten på julekvelden.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Rårørt tyttebærsaus

4ss
Melis(eller sukker)

SLIK GJØR DU

  1. Mos tyttebærene til en glatt puré med stavmikser eller i en hurtigmikser.

  2. Sil tyttebærsausen gjennom en sikt og smak til med melis eller sukker.

  3. Legg byggryn i bløt natten over.

  4. Kok byggrynene i bløtevannet ca. 15 minutter. Hell av kokevannet og tilsett melk, splittet vaniljestang, kanelstang og salt. Kok opp. Senk temperaturen, legg på lokk og la grøten trekke ca. 45 minutter til den har fått en fyldig konsistens og grynene er myke. Rør om en gang imellom, slik at grøten ikke legger seg ved i bunnen av kasserollen. Tilsett evt mer melk om grøten blir for tykk. Smak til med litt sukker.

  5. Avkjøl grøten.

  6. Pisk kremfløte, og vend den inn i den kalde grøten. Server med «rårørt» tyttebærsaus.

Kok byggryn med vaniljestang, kanelstang, melk og salt. Rør inn pisket kremfløte i kald grøt, og server med rårørt tyttebærsaus. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

0.6 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN