nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 10min
Byggrynskrem med rårørt tyttebærsaus
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 10min
Byggrynskrem med rårørt tyttebærsaus
Mange har vokst opp med riskrem, prøv også byggrynskrem, som er litt mer å tygge på. Dette har blitt en populær dessert, som også kan brukes som desserten på julekvelden.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Mos tyttebærene til en glatt puré med stavmikser eller i en hurtigmikser.
Sil tyttebærsausen gjennom en sikt og smak til med melis eller sukker.
Legg byggryn i bløt natten over.
Kok byggrynene i bløtevannet ca. 15 minutter. Hell av kokevannet og tilsett melk, splittet vaniljestang, kanelstang og salt. Kok opp. Senk temperaturen, legg på lokk og la grøten trekke ca. 45 minutter til den har fått en fyldig konsistens og grynene er myke. Rør om en gang imellom, slik at grøten ikke legger seg ved i bunnen av kasserollen. Tilsett evt mer melk om grøten blir for tykk. Smak til med litt sukker.
Avkjøl grøten.
Pisk kremfløte, og vend den inn i den kalde grøten. Server med «rårørt» tyttebærsaus.