nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 10min
Calzone
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 10min
Calzone
Calzone er en «lukket» pizza, som kan fylles med det meste.
DETTE TRENGER DU
PERSONERFyll
2stk
2ss
1stk
Paprika(rød)
1ss
Oliven(hakket)
2dl
150g
Hvitost (Gulost)(revet)
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Rør gjæren ut i det lunkne vannet og tilsett olje, mel og salt. Rør deigen lett sammen og la den heve til dobbel størrelse på lunt sted i ca. 20 minutter.
Skjær kjøttet opp i terninger og finhakk paprika. Stek kyllingfiletene hvis du ikke har kjøttrester og skjær kjøttet i biter. Tilsett pizzasaus, oliven og hakket paprika. Smak til med salt, pepper og oregano.
Del deigen i to like store emner før du kjevler hver til en 30 cm avlang leiv. Fordel fyllet etter midten, dryss på ost og brett langsiden opp og sammen før du tvinner endene en halv gang. Legg dem på bakepapirkledd stekeplate.
La calzonene heve i ca. 15 minutter og stek dem midt i ovnen ved 225° i 15–20 minutter. Server pizzaen nystekt.