Calzone  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 10min

Calzone

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 10min

Calzone

Hjemmelaget calzone kan du fylle med akkurat det du har lyst på. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Calzone er en «lukket» pizza, som kan fylles med det meste.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Deig

1.5dl
Vann(lunkent)
0.5ts

Fyll

1stk
Paprika(rød)
1ss
Oliven(hakket)
150g
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Rør gjæren ut i det lunkne vannet og tilsett olje, mel og salt. Rør deigen lett sammen og la den heve til dobbel størrelse på lunt sted i ca. 20 minutter.

  2. Skjær kjøttet opp i terninger og finhakk paprika. Stek kyllingfiletene hvis du ikke har kjøttrester og skjær kjøttet i biter. Tilsett pizzasaus, oliven og hakket paprika. Smak til med salt, pepper og oregano.

  3. Del deigen i to like store emner før du kjevler hver til en 30 cm avlang leiv. Fordel fyllet etter midten, dryss på ost og brett langsiden opp og sammen før du tvinner endene en halv gang. Legg dem på bakepapirkledd stekeplate.

  4. La calzonene heve i ca. 15 minutter og stek dem midt i ovnen ved 225° i 15–20 minutter. Server pizzaen nystekt.

Hjemmelaget calzone kan du fylle med akkurat det du har lyst på. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN