Carpaccio av urtestekt indrefilet Oppskrift
nivå
Middels
totalt
40min

Carpaccio av urtestekt indrefilet

nivå
Middels
totalt
40min

Carpaccio av urtestekt indrefilet

RÅTT: Tynne skiver rått kjøtt smaker utrolig godt.

Foto: matprat.no

Inneholder

Laktose
Fisk

Oppskrift

Vurdering

Carpaccio er en klassiker fra Italia, oppkalt etter maleren Vittore Carpaccio. Den passer ypperlig som forrett. Originalen er tynne skiver av kalvefilet med olivenolje, sitron, pepper, revet parmesan og rucculasalat. Her er en urtestekt variant av originalen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Salat

1pakke(r)
0.5ts
1stk
1ss
Bladpersille(hakket)
1ss
Kjørvel(hakket)
1ss
Estragon(hakket)
1ts
0.5ts
Svart pepper(nykvernet)

Dressing

1ss
Basilikum(finhakket)
1ss
Sitronsaft(eller limesaft)
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Indrefileten renskjæres for sener. Finhakk friske urter. Rull fileten i blandingen før steking. Krydre med salt og pepper. Varm olje i pannen til middels sterk varme. Brun fileten med urtene på alle sider til kjøttet har fått en fin gyllen farge.

  2. Legg indrefileten i fryseren i 1/2 time eller avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet. Skjæres i 2–3 millimeter tynne skiver.

  3. Finhakk chili og basilikum og bland dette i rømmen. Smak til dressingen med sitronsaft, salt og pepper.

  4. Anrett kjøttskivene fint på tallerken med ruccula og kjørvelsalaten i midten, krydre med nykvernet pepper, og dryss over litt salt. Ha litt god olivenolje over salaten og litt av rømmedressingen over kjøttet.

RÅTT: Tynne skiver rått kjøtt smaker utrolig godt.

Foto: matprat.no

Inneholder

Laktose
Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN