nivå
Lett
totalt
15min
Ceviche med torsk
nivå
Lett
totalt
15min
Ceviche med torsk
Ceviche er en av Perus nasjonalretter, der fisken blir «kokt» i en syrlig dressing. Dressingen kalles «tigermelk» og er basert på limesaft. En lett og frisk smårett, gjerne forrett.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland ingrediensene til tigermelken og smak til med salt. La den trekke i ca. 5 minutter.
Skjær fisken i pene terninger, ca. 2 x 2 cm. Skjær løken i tynne ringer og legg dem i isvann i ca. 5 minutter så de blir knasende sprø.
Rens og skjær avokadoen i terninger, like store som fisketerningene. Bland alt og hell over tigermelk.
Fordel cevichen på salat på tallerkener og la den trekke i 1–2 minutter før servering. Fisken blir da «kokt» utvendig, men er fortsatt rå inni.