Charlotte Russe
Charlotte Russe Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Charlotte Russe

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Charlotte Russe

Charlotte Russe kake Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Dette er en klassisk kake som er morsom å sette på bordet. Når den deles i stykker blir den til små, lekre kunstverk. Kaken smaker friskt av bær og den er heller ikke så mektig.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Enkel fromasj

5dl
Yoghurt(fruktyoghurt)
1pakke(r)
Gelé(pulver)
2.5dl

SLIK GJØR DU

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.


  2. Sikt i hvetemel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.


  3. Hell røren i en langpanne dekket med bakepapir.


  4. Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 200 º i ca. 8 minutter.


  5. Hvelv kaken over på et mat­papir eller bakepapir, som er drysset med sukker. Trekk bakepapiret av kaken. Bakepapiret løsner lett hvis det pensles med kaldt vann.


  6. Smør syltetøy jevnt utover hele kaken, men ikke på den ene langkanten som blir den ytterste kanten i rullen. Rull sammen på langs slik at det ikke blir hulrom inni. Arbeid raskt slik at kaken ikke stivner og blir vanskelig å rulle.


  7. Rull bakepapiret litt stramt rundt kaken og la kaken ligge til den er avkjølt.


  8. Skjær kaken i ca. 1 cm tykke skiver.


  9. Lag fromasjen. Pisk krem­fløten og bland i yoghurten. Velg den smaken du liker best. Løs geleen opp i kokende vann. Avkjøl litt og rør den i yoghurtblandingen.


  10. Dekk en liten kakeform eller en bolle med plastfolie. Rullekaken som er skåret i skiver legges i bunnen og opp langs sidene.


  11. Hell i fromasjen og la kaken stå kaldt til fromasjen er stiv.


  12. Ta den ut av formen og sett kaken på fat. Pynt den gjerne med frukt som passer til yoghurtsmaken.

Charlotte Russe kake Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN