Chilensk gryte og potetgrateng
Chilensk gryte og potetgrateng Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 5min
totalt
1t 30min

Chilensk gryte og potetgrateng

nivå
Middels
aktiv
1t 5min
totalt
1t 30min

Chilensk gryte og potetgrateng

Chilensk høstgryte med svinefilet og rødvin. Serveres med potetgrateng i små porsjonsformer Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Chilensk gryte og potetgrateng(4-6 porsjoner)Smakfull gryte som serveres sammen med potetgrateng i små porsjonsformer.  

SLIK GJØR DU

  1. Vask og skrell potetene, og skjær dem i skiver. Rens og skjær løken i skiver. Bland alt i en stor form eller porsjonsformer. Hold igjen litt ost og dryss på toppen. Stek til potetene er myke ved 175° i ca. 45 min. 

  2. Rens svinefileten ren for sener og fett. Skjær i skiver på tykkelse med en finger.

  3. Smelt smøret i en stekepanne eller gryte, og brun kjøttet på sterk varme. Ha på salt og pepper, og dryss på chilipulver.

  4. Tilsett champignon skåret i skiver og hakket løk. Fres under omrøring. Skru ned varmen og tilsett fløte og crème fraîche. Rør godt og tilsett vinen. Smak til. Tilsett eventuelt litt sukkerkulør for å gi gryten en lekker farge.

  5. La gryten stå og trekke i ca. 20 min ved svak varme.  Jo lengre gryten får stå, jo bedre blir smaken. Rør om av og til. Server med potetgratengen.

Chilensk høstgryte med svinefilet og rødvin. Serveres med potetgrateng i små porsjonsformer Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN