Chilibrennevin
Chilibrennevin Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
5min

Chilibrennevin

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
5min

Chilibrennevin

SHOT: Dette brennevinet kan drikkes som et bittelite, knallsterkt shot, eller i mat. Bruk forskjellige chilier med ulik smak og styrke.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (6 stemmer)
Her er poenget å bruke forskjellige chilier med ulik smak og styrke. Brennevinet kan drikkes som et bittelite, knallsterkt shot. Men du kan også bruke det i mat – brennevinet henter fram og tar vare på chilismaken, mens alkoholen fordamper etter å ha kokt i et par minutter. Du kan fylle på etter hvert – det tar lang tid før du merker at chilismaken blir redusert.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
150g
Chili(ulike chilier, mange små)
5dl
Brennevin(blank rom eller vodka)

SLIK GJØR DU

  1. Legg chiliene på en flaske eller et glass. Pakk dem godt sammen. Dette har to funksjoner, det ene er at det tar mindre plass, det andre er at de sprekker opp litt. Hell på brennevin. 

  2. Chiliheten vil komme umiddelbart, men smaken tar mer tid. Best etter et par uker – men det er ikke nødvendig å vente så lenge. Snu gjerne på flasken en par ganger om dagen (eller så ofte du ser den). 

  3. Fyll på med mer brennevin dersom nivået i flasken synker. (Enten fordi det siver inn i chiliene, eller fordi noen smugsmaker.)

SHOT: Dette brennevinet kan drikkes som et bittelite, knallsterkt shot, eller i mat. Bruk forskjellige chilier med ulik smak og styrke.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN