Chililaks med mangosalsa
Chililaks med mangosalsa Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
40min

Chililaks med mangosalsa

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
40min

Chililaks med mangosalsa

Deilig laks med masse smak av mango og chili. Servert med hjemmelaget limesaus og salsa. Foto: Kent Jardhammar

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Limesaus og mangosalsa gir en smak med karibiske nyanser.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Salsa

0.5stk
3stk
Sjalottløk(eller 1 dl hakket gressløk)
250g
Avokado(i terninger)
250g
Mango(i biter)
1bunt
Koriander(eller bladpersille)
1stk
Laks(hel lakseside, cirka 1,2 kg)
1.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Legg fisken i en ildfast form. Strø på salt og pepper og stek den midt i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter.

  2. Hell vann, smuldret buljongterning, crème fraîche, maisenna, saft og skall av lime samt chilisaus i en kjele. Kok opp under omrøring. Kok i 5 minutter og smak til med salt.

  3. Skjær agurk i små biter og skjær chili i biter. Finsnitt vårløken. Bland med avokado og mango.

  4. Legg fisken på et serveringsfat. Pensle den med søt chilisaus og strø over salsaen.

  5. Server med kokt ris, limesaus og søt chilisaus.

Deilig laks med masse smak av mango og chili. Servert med hjemmelaget limesaus og salsa. Foto: Kent Jardhammar

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN