Chorizopai med grillet paprika
Chorizopai med grillet paprika Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Chorizopai med grillet paprika

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Chorizopai med grillet paprika

En herlig hverdagspai laget med krydret pølse, grillet paprika og tomater. Enkelt og godt! Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

En hverdagspai laget med krydret pølse, grillet paprika og tomater. Enkelt og godt! Til denne oppskriften trenger du 1 porsjon paideig. Her finner du oppskrift på paideig.1. Sett ovnen på 175°.2. Kle en smurt, liten langpanne,ca. 30 ganger 30 cm, eller en vanligpaiform, ca. 25 cm, med paideigenog sett den i fryseren. Gjem litt avdeigen så kan du lage et gitter overdeigen.3. Del pølse i skiver og finhakk løkog paprika. Varm smør i en panneog stek pølse til den får farge. Leggi løk og stek til den mykner noe.Legg i paprika og la det bli varmt.4. Bland sammen fløte, egg og osti en bolle. Rør i pølseblandingenog krydre med litt salt og pepper.5. Ta ut formen av fryseren, fordelsennep over paideigen og hellrøren i. Del tomater i to og trykkned i paien.6. Lag et gitter over deigen vedå trille den ut til tynne strimler oglegg på toppen.7. Pisk eggeplomme og penslegitteret med egget. Stek paien pånederste rille i ovnen i ca. 40minutter.8. Server paien varm eller lunken.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Paideig(se link i ingress)
3stk
Chorizo (chouriço)(eller annen krydret pølse)
1stk
2stk
Paprika(hermetisk paprika)
1ss
Smør(til steking)
3stk
0.5ts
1stk
Eggeplomme(til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175°.

    Kle en smurt, liten langpanne, ca. 30 ganger 30 cm, eller en vanlig paiform, ca. 25 cm, med paideigen og sett den i fryseren. Gjem litt av deigen så kan du lage et gitter over deigen.

    Del pølse i skiver og finhakk løk og paprika. Varm smør i en panne og stek pølse til den får farge. Legg
    i løk og stek til den mykner noe. Legg i paprika og la det bli varmt.

    Bland sammen fløte, egg og ost i en bolle. Rør i pølseblandingen og krydre med litt salt og pepper.

    Ta ut formen av fryseren, fordel sennep over paideigen og hell røren i. Del tomater i to og trykk ned i paien.

    Lag et gitter over deigen ved å trille den ut til tynne strimler og legg på toppen.

    Pisk eggeplomme og pensle gitteret med egget. Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter.

    Server paien varm eller lunken.

En herlig hverdagspai laget med krydret pølse, grillet paprika og tomater. Enkelt og godt! Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN