Clafoutis med plommer
Clafoutis med plommer Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Clafoutis med plommer

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Clafoutis med plommer

Lettbakt fransk kake med plommer. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (12 stemmer)
Plommene blir myke og saftige i denne lettbakte, franske kaken. Kaken serveres varm og nystekt gjerne med vaniljesaus til. Utsøkt!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
3stk
1dl
50g
Mandelmel(Mandelspon)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær plommene i to og ta ut steinene. Legg plommedelene i en ildfast form.

    Visp egg og sukker lett og porøst. Tilsett melet og visp til en klumpefri deig. Rør i melk og
    fløte og hell det over plommene. Strø mandlene over.

    Stek kaken midt i ovnen 200° i ca. 30 minutter til deigen har stivnet og fått fin farge.

    Paien serveres lunken, gjerne med vispet krem.

Lettbakt fransk kake med plommer. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (12 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN