Clafoutis med plommer Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Clafoutis med plommer

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Clafoutis med plommer

Lettbakt fransk kake med plommer. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (62 stemmer)
Plommene blir myke og saftige i denne lettbakte, franske kaken. Kaken serveres varm og nystekt gjerne med vaniljesaus til. Utsøkt!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
3stk
1dl
50g
Mandelmel(Mandelspon)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær plommene i to og ta ut steinene. Legg plommedelene i en ildfast form.

    Visp egg og sukker lett og porøst. Tilsett melet og visp til en klumpefri deig. Rør i melk og
    fløte og hell det over plommene. Strø mandlene over.

    Stek kaken midt i ovnen 200° i ca. 30 minutter til deigen har stivnet og fått fin farge.

    Paien serveres lunken, gjerne med vispet krem.

Lettbakt fransk kake med plommer. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (62 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN