Confittomater med chevre, nøtter og persille
Confittomater med chevre, nøtter og persille Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
50min

Confittomater med chevre, nøtter og persille

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
50min

Confittomater med chevre, nøtter og persille

TOMATER:Deilig forrett.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Deilig tomatrett som setter tonen på måltidet. Oppskriften er nok som forrett til fire personer.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
300g
Tomat(ferdig tomatconfit (se oppskrift på confit))
1ss
Løk (kepaløk)(finhakket)
100g
1ss
Hasselnøtter(hakkede)

Tomatconfit

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 180 grader. Del tomater i to og legg dem med snittsiden ned i ett eller to ildfaste former. De kan godt ligge skikkelig trangt, og det gjør ingenting om du må klemme litt på dem for å få plass, men de bør ikke ligge oppå hverandre. 

  2. Sett inn i ovnen. (Du trenger ikke vente til ovnen er varm med å sette inn.) Etter 20 minutters tid, ta ut av ovnen og fjern skinnene. De bør ha blitt så løse at det bare er å nappe dem av. Krydre med salt, pepper og litt timian. 

  3. Del hvitløken i skiver og stikk den innimellom tomatene. Hell over olje. Bak videre i 20 minutter ved 150 grader. Ta ut av ovnen og dryss over litt mer timian. Nå kan du enten bruke dem med en gang, ha dem på glass, eller fryse dem i porsjonsformer. 

  4. Løft ut tomatene mens de fortsatt er varme eller lunkne og legg på en stor serveringstallerken. Lag en dressing av løk, eddik og 1 spiseskje av tomatvæsken som er igjen etter bakingen, pluss litt olje. Hell over tomatene. 

  5. Riv chevre i små biter med hendene og dryss over. Hakk nøtter. Rist dem litt i en tørr stekepanne, hvis du har tid. Dryss over tomatene. Dryss over persille. 

TOMATER:Deilig forrett.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN