Cookies med cookie dough ice cream
Cookies med cookie dough ice cream Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
3t 20min

Cookies med cookie dough ice cream

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
3t 20min

Cookies med cookie dough ice cream

COOKIE MED IS: Disse seige og deilige kakene er enkle å lage og blir supergode. Jan Robin serverer dem med amerikanernes favorittis – cookie dough ice cream

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Disse seige og deilige kakene er enkle å lage og blir supergode. Jan Robin serverer dem med amerikanernes favorittis – cookie dough ice cream. NB! Husk å sette til side litt kakedeig om du vil lage iskremen selv.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Cookie dough ice cream

1stk
Vaniljestang(Frøene)

SLIK GJØR DU

  1. Kjør smør og sukker hvitt med en flatvisp i kjøkkenmaskinen. Tilsett brunt sukker, og kjør videre. 

  2. Bland sammen alt det tørre, og tilsett litt og litt i deigen. Kjør så inn eggene. Ta av en deigbit til iskremen.

  3. Til slutt blander du inn hakkede nøtter og sjokoladebiter.

  4. Del opp deigen til cirka 45 g baller, og fordel utover bakepapir på et stekebrett. Stek på 175 grader i om lag 15 minutter til kakene er lett gylne. La de avkjøles litt før du tar dem av bakepapiret. 

  5. Server kakene som en burger med cookie dough ice cream i midten. 

  6. Varm opp sukker, melk, fløte og vanilje til kokepunktet.

  7. Ha eggeplommene i en bolle og visp dem sammen. Visp deretter inn litt og litt av den varme fløtemelken i eggene.

  8. Nå vil isblandingen normalt være ferdig. Men sjekk med en liten sleiv. Stikk den ned i blandingen og sett så en liten strek på sleiva med fingeren. Hvis streken er der og massen har tyknet, er isblandingen klar. Hvis den ikke har tyknet nok, har du den tilbake i kjelen og varmer den forsiktig opp mens du rører til den tykner. Isblandingen skal ikke koke. Når den er perfekt, skal den ha tekstur av en lett vaniljesaus.

  9. Kjøl ned blandingen ved å sette bollen i litt isvann. Når smeten har kjølt seg ned, rører du inn kakedeigen og kjører det hele i en ismaskin. 

  10. Kjør isen helst i en ismaskin. Hvis du ikke har det, så legg isen i fryseren og rør i den for hver time i 2-3 timer. Deretter rører du hver halvtime. Når isen har satt seg, så lar du den være. Hvis isen står over natta så trenger den litt tid til å bli massert opp slik at den blir mykere før servering. 

COOKIE MED IS: Disse seige og deilige kakene er enkle å lage og blir supergode. Jan Robin serverer dem med amerikanernes favorittis – cookie dough ice cream

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN