Cookies med tyttebær Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 30min

Cookies med tyttebær

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 30min

Cookies med tyttebær

DEILIG: Disse deilige kakene er enkle å lage

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (21 stemmer)
Disse deilige kakene får både god smak og fin farge av høstens tyttebær. Dagblad-kokk Arne Brimi bruker tyttebær i mange sammenhenger når høsten kommer.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
2stk
1stk
Vaniljestang(frøene)
1.5ts
200g
Mørk sjokolade(70 prosent)
Tyttebær(ferske)

SLIK GJØR DU

  1.  Pisk smør og sukker 10-12 minutter på full guffe til sukkeret er oppløst i smøret. 

  2. Kjør så videre med eggene oppi, og ha så i vaniljefrø, natron og hvetemel.

  3. Hakk opp valnøtter og sjokolade i litt grove biter, og vend inn i deigen. La deigen hvile et par timer så den får satt seg.

  4. Rull så ut deigen til en pølse og skjær opp i passe emner. Rull emnene til kuler i hånda, og klem ned etterpå.

  5. Stek på 170 grader i 10-12 minutter. Etter 3-4 minutters steking må du ta opp døra og ta ut brettet, og strø ferske tyttebær oppå. Slik setter bærene seg fint fast i deigen, det blir bare klin hvis du gjør det på forhånd. Stek videre til kakene begynner å bli gylne og bærene safter seg.

  6.  La kakene først hvile på stekebrettet slik at de får satt seg litt, og legg dem så over på rist.

DEILIG: Disse deilige kakene er enkle å lage

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (21 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN