Crème brûlée med bringebær
Crème brûlée med bringebær Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 15min
totalt
24t

Crème brûlée med bringebær

nivå
Middels
aktiv
1t 15min
totalt
24t

Crème brûlée med bringebær

Lyden når man knekker karamellokket på en Crème brûlée er uslåelig! Foto: Anders Norsell

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Lag denne desserten dagen før og stek den serveringsdagen. Brenn av med sukker like før servering.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pynt

1boks(er)

Karamellknekk

SLIK GJØR DU

  1. Pisk sammen eggeplommer og sukker. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland i frøene, stangen, fløte og melk. Sett blandingen kjølig natten over.

  2. Sil blandingen og hell opp i to ildfaste porsjonsformer.

  3. Stek midt i ovnen i ca. 1 time ved 100°. Ta ut formen og avkjøl til det stivner.

  4. Strø sukker på toppen og brenn med en gassbrenner eller sett formene under grillelementet til sukkeret karamelliseres.

  5. Pynt med bringebær og sitronmelisseblader ved servering.

Lyden når man knekker karamellokket på en Crème brûlée er uslåelig! Foto: Anders Norsell

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN