Cruditesalat av brokkoli Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Cruditesalat av brokkoli

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Cruditesalat av brokkoli

ENKELT: Brokkolisalat med pinjekjerner og granateple.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.1 (8 stemmer)
Crudite er rå grønnsaker skåret i svært tynne strimler eller staver og blandet sammen til sprø og lekker salat. Denne varianten med brokkoli er nydelig!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Brokkoli(stilken, i tynne skiver)
1stk
Brokkoli(toppen revet til couscous, resten i buketter)
50g
Pinjekjerner(ristet)
200g
Bondebønner (Hestebønne)(eller andre bønner)

Sitronvinaigrette

1stk
Sitron(skallet)

SLIK GJØR DU

  1. Finriv sitronskallet i en bolle og bland med sennep og sitronsaft. Spe inn olivenoljen. Smak til med salt og pepper.

  2. Skjær brokkolistilkene i tynne skiver med en mandolin. Legg de tynne brokkoliskivene i isvann, og la dem ligge i minst 10 minutter.

  3. Kok opp rundt 2 liter vann og ha i 1 ss salt. Smak på vannet om det er passe salt!

  4. Bruk et fint rivjern og riv toppen av brokkolien slik at det blir små couscouslignende perler. Legg brokkolicouscousen i en fin sil, og dypp den i det kokende vannet i 10 sekunder. Skyll med en gang i iskaldt vann. 

  5. Kok så brokkolibukettene i det samme vannet i omlag 1 minutt - slik at de beholder «krønsjen».

  6. Gjør så det samme med bønnene. Tørk godt av brokkolistilkskivene og bukettene.

  7. Rett før servering vender du alle brokkolielementene og bønnene sammen med sitronvinaigretten. Strø granateple og pinjekjerner på toppen. 

ENKELT: Brokkolisalat med pinjekjerner og granateple.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.1 (8 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN