nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
5t 55min
Daimiskake
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
5t 55min
Daimiskake
Denne kan du forberede i god tid, og ha stående i fryseren.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett litt sukker om gangen under fortsatt pisking. Vend i nøttene (rist dem gjerne på svak varme i tørr panne før de blandes i.) og finhakket sjokolade.
Klipp ut en sirkel bakepapir, 24 cm i diameter. Legg papiret i bunnen av formen. Smør kantene. Fordel røren i formen.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 160o i 45–50 minutter. Avkjøl.
Pisk fløten til krem. Hakk og smelt melkesjokoladen over vannbad. Rør i eggeplommer, en om gangen. Tilsett fløten. Rør i hakket daim sammen med resten av kremen.
Fordel røren over bunnen. La det stå i fryseren i minst 5 timer. Ta kaken ut av fryseren ca. 15 minutter før servering.
Løsne kanten og legg kaken på fat. Pynt med daimkuler og jordbær.