Daimiskake
Daimiskake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
5t 55min

Daimiskake

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
5t 55min

Daimiskake

Lekker daimiskake med nøttemarengsbunn og sjokoladefyll. Pynt med daimkuler og jordbær. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2 (9 stemmer)
Denne kan du forberede i god tid, og ha stående i fryseren.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett litt sukker om gangen under fortsatt pisking. Vend i nøttene (rist dem gjerne på svak varme i tørr panne før de blandes i.) og finhakket sjokolade.

  2. Klipp ut en sirkel bakepapir, 24 cm i diameter. Legg papiret i bunnen av formen. Smør kantene. Fordel røren i formen.

  3. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 160o i 45–50 minutter. Avkjøl.

  4. Pisk fløten til krem. Hakk og smelt melkesjokoladen over vannbad. Rør i eggeplommer, en om gangen. Tilsett fløten. Rør i hakket daim sammen med resten av kremen.

  5. Fordel røren over bunnen. La det stå i fryseren i minst 5 timer. Ta kaken ut av fryseren ca. 15 minutter før servering.

  6. Løsne kanten og legg kaken på fat. Pynt med daimkuler og jordbær.

Lekker daimiskake med nøttemarengsbunn og sjokoladefyll. Pynt med daimkuler og jordbær. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2 (9 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN