Dampet klippfisk med stuet sellerirot
Dampet klippfisk med stuet sellerirot Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
48t

Dampet klippfisk med stuet sellerirot

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
48t

Dampet klippfisk med stuet sellerirot

Dampet klippfisk med sellerirotmos. Kjempegod helgemat! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Stuet sellerirot passer kjempegodt til kokt klippfisk.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Stuet sellerirot

1.5ss
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Bløt fisken i to døgn. Skjær den i porsjonsstykker.

  2. Rens og skjær sellerien i terninger. Kok dem møre i grønnsakbuljong.

  3. Smelt smøret, rør inn mel og spe med kokekraften fra sellerien. La sausen koke i ca. 5 minutter, rør inn fløten og selleriterningene. Smak til med salt og pepper og rør inn persille like før servering.

  4. Legg fisken i kaldt vann, kok opp, skum av, legg på lokk og la fisken trekke på svak varme i ca. 15 minutter.

  5. Server fisken nykokt med selleristuingen og kokte poteter.

Dampet klippfisk med sellerirotmos. Kjempegod helgemat! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN