Dampet laks med persillesaus Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
30min

Dampet laks med persillesaus

nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
30min

Dampet laks med persillesaus

Dampet laks med persillesaus av persille, fiskekraft, sitronsaft og grønne erter. En sunn og spennende oppskrift. Server med poteter eller frisk salat Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (30 stemmer)
Laksen blir aller best om den ­dampes på rist framfor å koke i vann. Server lakseskivene med en klassisk fiskesaus med persille og grønne erter. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4skiver
2ss
Solsikkeolje(til pensling)

Persillesaus

3dl
Bladpersille(uten stilker)
1dl
Fiskebuljong(vann + terning)
2ts
Sitron(skall)
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Dryss fisken med grovt salt og la den ligge i 10–15 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken.

  2. Pensle en rist med olje og legg ­fisken på. Sett risten i et kokekar med kokende vann og la fisken dampe til den er gjennomkokt, 8–10 minutter.

  3. Lag i mellomtiden sausen. Grovhakk persillebladene og damp dem i smør til de faller sammen. Hell på fiskekraft og fløte og la sausen koke litt inn. Smak til med sitronskall, saft, kajennepepper, salt og pepper.

  4. Server laksen med den grønne sausen, poteter og salat eller kokt blomkål.

Dampet laks med persillesaus av persille, fiskekraft, sitronsaft og grønne erter. En sunn og spennende oppskrift. Server med poteter eller frisk salat Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (30 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN