nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
30min
Dampet laks med persillesaus
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
30min
Dampet laks med persillesaus
Laksen blir aller best om den dampes på rist framfor å koke i vann. Server lakseskivene med en klassisk fiskesaus med persille og grønne erter.
DETTE TRENGER DU
PERSONERPersillesaus
3dl
Bladpersille(uten stilker)
1ss
1dl
Fiskebuljong(vann + terning)
1dl
2ts
Sitron(skall)
1ss
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Dryss fisken med grovt salt og la den ligge i 10–15 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken.
Pensle en rist med olje og legg fisken på. Sett risten i et kokekar med kokende vann og la fisken dampe til den er gjennomkokt, 8–10 minutter.
Lag i mellomtiden sausen. Grovhakk persillebladene og damp dem i smør til de faller sammen. Hell på fiskekraft og fløte og la sausen koke litt inn. Smak til med sitronskall, saft, kajennepepper, salt og pepper.
Server laksen med den grønne sausen, poteter og salat eller kokt blomkål.