Den originale cæsarsalaten
Den originale cæsarsalaten Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 30min

Den originale cæsarsalaten

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 30min

Den originale cæsarsalaten

KLASSIKER: Trodde du Cæsarsalaten var romersk? Ånei, den er fra Tijuana, født ved en tilfeldighet da restauranten til Caesar Cardini gikk tom for signaturrettene fjerde juli 1924.

Foto: JAN ERIK LUSTIG/TELLUS WORKS AS

Inneholder

Egg
Fisk
Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.4 (5 stemmer)
Etter Caesar Cardinis død har det vært gjort mange forsøk på å kapitalisere på cæsarsalatens berømmelse, og etter hva Viestad kan forstå, en viss konflikt mellom arvingene. Dette er den originale oppskriften, slik de påstår at den er på Caesar's i Tijuana. Med takk til Henrik J. Henriksen. I Mexico er det nødvendig å bruke pasteurisert eggeplomme; det er det ikke i Norge. Det er viktig at ansjosen er saltet ansjos på olje, ikke norsk ansjos på lake (som ikke er ansjos, og som har helt annet smaksbilde).

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5ts
Dijonsennep(eller annen sterk sennep)
1fedd
Hvitløk(knust)
6stk
Ansjos(fileter, finhakket)
50g
Parmesan(revet)
0.5ts
Tabasco chilisaus(kan sløyfes)
4stk
Baguette(tynne skiver, tørket eller krutonger)

SLIK GJØR DU

  1. Skyll salaten godt i iskaldt vann. La den gjerne ligge litt i isvannet. Legg den deretter i et klede i kjøleskapet for å bli ekstra sprø, helst en times tid.

  2. Lag dressingen i en bolle, helst av tre. Pisk sammen eggeplomme, sennep (Viestad bruker litt mer enn originaloppskriften, og synes å ha lagt merke til at de også gjorde det på Caesars), worcestershiresaus, hvitløk, ansjos, limesaft og to tredeler av parmesanen.

  3. Vend inn oljen litt etter litt mens du hele tiden rører eller pisker.

  4. Smak til med pepper og eventuelt litt Tabasco.

  5. Ta ut salaten av kjøleskapet, tørk godt, enten med kjøkkenpapir, eller med en salatsentrifuge. Fjern de ytterste grønne delene — det skal være mest lys og lysegrønn salat.

  6. Vend salaten i dressingen så det er dressing på alle sider av bladene.
    Legg på tallerkener, legg på tørket brød, dryss over resten av parmesanen.

KLASSIKER: Trodde du Cæsarsalaten var romersk? Ånei, den er fra Tijuana, født ved en tilfeldighet da restauranten til Caesar Cardini gikk tom for signaturrettene fjerde juli 1924.

Foto: JAN ERIK LUSTIG/TELLUS WORKS AS

Inneholder

Egg
Fisk
Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.4 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN