Dill og sitronglaserte gulrøtter
Dill og sitronglaserte gulrøtter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Dill og sitronglaserte gulrøtter

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Dill og sitronglaserte gulrøtter

Deilig varm gulrotsalat som er knallgodt tilbehør til for eksempel fiskekaker eller fiskepudding. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

En varm gulrotsalat kan du servere sammen med kokt bulgur eller couscous og yoghurtsaus og f.eks. steke noen fiskekaker eller fiskepudding til.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1bunt
5dl
1ss
1klype(r)
Dill(frisk)

Bulgur

5dl
2ss
Grønnsaksbuljong(flytende grønnsaksbuljong)

Marinade

0.5dl
1dl
Kraft(fra gulrøttene)
0.5stk
Sitron(saften)

Yoghurtsaus

1ss
Timian(frisk)
1dl
Yoghurt(naturell)

SLIK GJØR DU

  1. Skrubb gulrøttene. Skrell dem om nødvendig og skjær i pene biter. Kok opp vann med salt, pepper, sukker og smør. Ha i gulrøtter og legg i dillkvister.

    Kok gulrøttene i 10–12 minutter til de er myke. Ta opp gulrøttene. Husk å ta vare på 1 dl kokekraft til marinaden!

    Skrell sjalottløk og hakk den fint. Hakk dill. Bland gulrotkraft med sitronsaft, olivenolje, løk og dill.

    Smak til med salt og pepper. Hell marinaden over gulrøttene. Sett til side.

    Hakk persille og timian. Skrell sjalottløk og hakk den fint. Bland med crème fraîche og yoghurt.
    Krydre med salt og pepper.

    Kok bulgur etter anvisning på pakken og server den ved siden av.

Deilig varm gulrotsalat som er knallgodt tilbehør til for eksempel fiskekaker eller fiskepudding. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN