Dobbeltdekker med ovnsbakte grønnsaker
Dobbeltdekker med ovnsbakte grønnsaker Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t

Dobbeltdekker med ovnsbakte grønnsaker

nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t

Dobbeltdekker med ovnsbakte grønnsaker

Deilig søndagsmiddag med svinebiffer og ovnsbakte grønnsaker. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Dette er en rett du kan lage på fredagskvelden. Det tar litt tid å steke grønnsakene i ovnen. I stedet for skinkebiffer, kan du bruke andre biffer.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Svinekjøtt(biffer)
2ss
Lime(finrevet limeskall)
1ss
Pepperrot(finrevet)
2ss
Timian(finhakket)
2ss
Smør(til steking)
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til)

Ovnsstekte grønnsaker

3stk
800g
1klype(r)
1klype(r)
1stk
Lime(saft)
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

Saus

2ss
Portvin(evt. sherry)
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200º. Skjær gulrøtter, selleri og poteter i avlange biter. Legg alle grønnsakene i en langpanne med bakepapir. Drypp over olje. Stek dem i ca. 30 minutter midt i ovnen.

  2. Tilsett hakket persille og estragon, samt limesaft på grønnsakene og stek ytterligere i ca. 10 minutter til grønnsaker og poteter er møre. Dryss med salt og pepper.

  3. Klem biffene ut med hånden slik at de blir så tynne som mulig. Bland limeskall, pepperrot og timian i en liten bolle. Dryss over biffene. Hakk pølsen og dryss den på.

  4. Legg kjøttet sammen. Stek biffene i en panne i smør til de har fått farge på begge sider. Skru ned varmen og stek forsiktig i ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Dra pannen av platen og legg på lokk.

  5. Bland sammen tomatpuré, soya, portvin og buljong i pannen hvor kjøttet er stekt. La det koke litt. Tilsett fløte og kok ytterligere noen minutter. Smak til med salt og pepper.

  6. Server biffene med ovnsbakte grønnsaker og sausen.

Deilig søndagsmiddag med svinebiffer og ovnsbakte grønnsaker. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN