Dobbeltdekker med ovnsbakte grønnsaker
Dobbeltdekker med ovnsbakte grønnsaker
DETTE TRENGER DU
PERSONEROvnsstekte grønnsaker
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200º. Skjær gulrøtter, selleri og poteter i avlange biter. Legg alle grønnsakene i en langpanne med bakepapir. Drypp over olje. Stek dem i ca. 30 minutter midt i ovnen.
Tilsett hakket persille og estragon, samt limesaft på grønnsakene og stek ytterligere i ca. 10 minutter til grønnsaker og poteter er møre. Dryss med salt og pepper.
Klem biffene ut med hånden slik at de blir så tynne som mulig. Bland limeskall, pepperrot og timian i en liten bolle. Dryss over biffene. Hakk pølsen og dryss den på.
Legg kjøttet sammen. Stek biffene i en panne i smør til de har fått farge på begge sider. Skru ned varmen og stek forsiktig i ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Dra pannen av platen og legg på lokk.
Bland sammen tomatpuré, soya, portvin og buljong i pannen hvor kjøttet er stekt. La det koke litt. Tilsett fløte og kok ytterligere noen minutter. Smak til med salt og pepper.
Server biffene med ovnsbakte grønnsaker og sausen.