Drengsuppe
Drengsuppe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t

Drengsuppe

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t

Drengsuppe

DRENGSUPPE: Klassisk suppe med ferskt kjøtt, som gjerne serveres når mange samles i forbindelse med flytting eller slakting av rein. 

Foto: Elisabeth Dalseg

Inneholder

Gluten

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (8 stemmer)
Denne klassiske kjøttsuppen fikk vi oppskrift på av reineier Frode Utsi. Han lærte å lage denne reingjetersuppen av moren sin, som igjen hadde lært av sine foreldre.  Tradisjonelt er den laget på bare ferskt kjøtt, vann og en neve havregryn, men den bygges gjerne ut med langtidsholdbare grønnsaker som løk, gulrot, kål og potet "om det er kvinnfolk til bords".  Det skal være lettvint - alt er i én gryte, og den tåler fint å stå ute over natten.  Det beste resultatet får du om du får tak i kjøtt med bein, og det skal helst være mye kjøtt på beina. Bruk gjerne en blanding av kjøtt med og uten bein. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Reinsdyrkjøtt(Blandet, gjerne kjøtt på bein)
4stk
8stk

SLIK GJØR DU

  1. Grovhakk løken.

  2. Kok opp bein, løk og vann, til det skummer - fjern skummet med en sleiv. 

  3. Ha i en neve havregryn, og la det koke til de går helt i oppløsning, og suppen får en grålig farge. 

  4. Skrell og del poteter, gulrøtter og kål i grove stykker. Ha i grønnsakene og kok til potetene er ferdig. 

  5. Server med brød og godt smør.

DRENGSUPPE: Klassisk suppe med ferskt kjøtt, som gjerne serveres når mange samles i forbindelse med flytting eller slakting av rein. 

Foto: Elisabeth Dalseg

Inneholder

Gluten

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (8 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN