Dronning Mauds Sufflerte pannekaker
Dronning Mauds Sufflerte pannekaker  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Dronning Mauds Sufflerte pannekaker

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Dronning Mauds Sufflerte pannekaker

Luftige, sufflerte pannekaker med rørte jordbær. Foto: Sara Johannessen

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (4 stemmer)
Pannekakerøren må stekes direkte etter at den er blandet, ellers faller den sammen. Pannekakene må spises innen 30 minutter etter steking.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Rørte jordbær

SLIK GJØR DU

  1. Bland melk, hvetemel og eggeplommer til en seig deig. Pisk kremfløte med frøene fra en vaniljestang. Vend den piskede kremen inn i eggeblandingen. Stivpisk eggehvite med sukker. Vend marengsen inn i røren.

  2. Varm en stor stekepanne eller en takke på svak til middels varme. Pensle med smør og ha på pannekakerøren i 1 cm tykkelse. Du kan steke store eller små pannekaker. Fordelen med de små er at de er lettere å snu. Det er som å steke sveler, bare at denne smeten er veldig mye luftigere, og litt mer utfordrende og jobbe med.

  3. Stek til pannekaken er pent lysebrun på stekesiden og begynner å stivne på oversiden. Ven dpannekaken og stek den lysebrun på den andre siden. Legg pannekaken på en rist for avkjøling. Fortsett slik til all pannekakerøren er brukt opp. Pannekakene kan deles i kakestykker og serveres med rørte jordbær.

  4. Rens jordbærene og del dem i mindre biter. Ha i sukker og rør sakte om til sukkeret er oppløst.

Luftige, sufflerte pannekaker med rørte jordbær. Foto: Sara Johannessen

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN