Dumleostekake
Dumleostekake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
5t 15min

Dumleostekake

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
5t 15min

Dumleostekake

Ostekake med mørk sjokolade, digestivekjeks, kremost og karamell. Toppet med karamellisert melk og dumle-karameller. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.8 (386 stemmer)
Kaken kan bakes lenge før festen og stå på vent i fryseren. Den blir glutenfri hvis du bruker glutenfrie digestivekjeks.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Bunn

25g
10stk
Digestive(kjeks)

Topping

1boks(er)
Melk(karamellisert melk )

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smør, ta av varmen og smelt sjokoladen i smøret under omrøring. Smuldre kjeksen i en mikser og bland med smør- og sjokoladerøren. Trykk deigen ut i en form, ca. 24 cm i diameter.

  2. Skill eggene i plommer og hviter. Rør melis, vaniljesukker, kremost og eggeplommer i en bolle. Pisk eggehvitene stive for seg.

  3. Pisk fløten til krem og bland den med kremostblandingen. Vend til slutt inn stivpiskede eggehviter.

  4. Skjær karamellene i mindre biter. Bland røren med bitene og fordel over kjeksbunnen. Sett kaken i fryseren i minst 5 timer.

  5. Ved servering fordeles den karamelliserte melken over kaken like før servering. Resten av karamellene drysses over. Pynt med mynteblader.

Ostekake med mørk sjokolade, digestivekjeks, kremost og karamell. Toppet med karamellisert melk og dumle-karameller. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.8 (386 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN