Durumboller med banan og ingefær Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
2t

Durumboller med banan og ingefær

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
2t

Durumboller med banan og ingefær

Saftige boller av durumhvete, banan og med frisk smak av ingefær. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

2 (1 stemmer)
Durum gir god smak på bollene sammen med moset banan og ingefær. Server bollene med god ost. Durumhvete kalles også hardhvete. Kornene er harde og glassaktige. Durumhvete danner ikke de glutenproteinene som er nødvendig for å lage gjæret brød. Proteinkvaliteten gjør at kornet er spesielt vellegnet til fremstilling av pasta. Vær oppmerksom på at durumhvete ikke er helt glutenfritt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2dl
Yoghurt(naturell)
2dl
Vann(lunkent)
0.5ss
2stk
1.5ss
Ingefær(fersk, finrevet)
1stk
Egg(pisket, til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Rør 1 dl yoghurt med vann og rør ut gjæren i blandingen. Tilsett salt. Mos banan fint og rør dem med ingefær, honning og resten
    av yoghurten. Rør det i gjærblandingen.

  2. Tilsett durummel og rør godt. Ha i hvetemel, og elt deigen godt til den slipper bakebollen.

  3. La deigen heve under plast ca. 30 minutter. Ha deigen på bakebordet og del deigen i ca. 15 biter. Trill boller/rundstykker og sett dem på stekeplate kledd med bakepapir. Etterhev 20–30 minutter.

  4. Klipp hakk i bollene før de pensles og stekes. Stek bollene midt i ovnen ved 225° i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist. Bollene egner seg til frysing.

Saftige boller av durumhvete, banan og med frisk smak av ingefær. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

2 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN