Durumbrød
Durumbrød Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
1t 35min

Durumbrød

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
1t 35min

Durumbrød

Bak gylne og smakfulle brød med durumhvete. Durumbrød kan nytes når som helst. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.6 (4 stemmer)
Durumhvete inneholder mer protein enn vanlig hvetemel. Denne hveten gir en gylden farge på brødene. Her får du gylne og smakfulle brød. Form brødene enten runde eller avlange. Oppskrifen er til to durumbrød. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Pisk vann, egg, salt, gjær og durumhvete sammen og la blandingen heve i cirka 30 minutter. Elt deigen ferdig med resten av melet. Form til 2 runde brød som legges på bakepapir på stekeplate.

  2. Sett brødene til heving i cirka 30 minutter.

  3. Skjær et snitt i brødene med en skarp kniv og dryss med durummel.

  4. Stek brødene ved 200º i cirka 25 minutter. Avkjøl på rist.

Bak gylne og smakfulle brød med durumhvete. Durumbrød kan nytes når som helst. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.6 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN