Eggedosis med madeira og appelsin Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
10min

Eggedosis med madeira og appelsin

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
10min

Eggedosis med madeira og appelsin

DESSERT: Eggedosis er best i små doser.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.4 (14 stemmer)
Eggedosis var mye brukt før i tiden. Eggedosis er best i små mengder – det er mektig, så det er lett at det blir kvalmende. Jeg synes det er best med litt appelsin og madeira. Madeira (eller portvin) gjør eggedosisen mindre barnevennlig. Oppskriften funker fint uten. Eventuelt kan du koke ut alkoholen.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
4ss
Sukker (farin)(eller mindre)
2ss
Portvin(eller madeira)
1stk
Appelsin(helst økologisk)

SLIK GJØR DU

  1. Pisk sammen egg, sukker og madeira. Har du en kjøkkenmaskin, la den gjøre jobben. Det er viktig å piske en stund, så du får en fin, luftig blanding.

  2. Riv litt av skallet av appelsinen med et fint rivjern – 1 teskje eller så. Kun det oransje – det hvite under er bittert. Vend dette inn i eggedosisen. Smak til med appelsinsaft for å gi litt friskhet. Du trenger trolig ikke saften av mer enn halve appelsinen – men det er opp til deg. Pisk videre i et par minutter etter at du har hatt i appelsinsaften. Dryss over litt revet mørk sjokolade.

DESSERT: Eggedosis er best i små doser.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.4 (14 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN