Eggesalat og sprø spekemat
Eggesalat og sprø spekemat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
2t

Eggesalat og sprø spekemat

nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
2t

Eggesalat og sprø spekemat

Eggesalat med rømme i stedet for majones er midt i blinken til spekemat. Restene har du på frokostskiven dagen etter. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (22 stemmer)
Brimi lager eggesalaten uten majones, men med rømme, og serverer den på ristet eller grillet hjemmebakt brød og med ovnstørket spekemat ved siden av.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Egg(hardkokte, i terninger)
3ss
Kjørvel(og andre urter, finhakket)
1stk
Sjalottløk(finhakket)
1klype(r)
1klype(r)
1pakke(r)
Spekeskinke(eller fenalår, i tynne skiver)

SLIK GJØR DU

  1. Legg tynne skiver spekeskinke og fenalår utover bakepapir på et stekebrett, og la spekematen tørke i stekeovn på 90 grader i rundt 2 timer til den er helt sprø.

  2. Rør sammen rømme, sennep, urter og sjalottløk, og smak til med salt og pepper.

  3. Vend de hakkede eggene inn i rømmen, og strø litt ekstra urter på toppen.

  4. Server eggesalaten på tynne skiver ristet eller grillet brød og med den tørkede spekematen ved siden av.

Eggesalat med rømme i stedet for majones er midt i blinken til spekemat. Restene har du på frokostskiven dagen etter. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (22 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN