nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
2t
Eggesalat og sprø spekemat
nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
2t
Eggesalat og sprø spekemat
Brimi lager eggesalaten uten majones, men med rømme, og serverer den på ristet eller grillet hjemmebakt brød og med ovnstørket spekemat ved siden av.
DETTE TRENGER DU
PERSONER4stk
Egg(hardkokte, i terninger)
3ss
3ss
Kjørvel(og andre urter, finhakket)
1stk
Sjalottløk(finhakket)
1klype(r)
1klype(r)
1pakke(r)
Spekeskinke(eller fenalår, i tynne skiver)
SLIK GJØR DU
Legg tynne skiver spekeskinke og fenalår utover bakepapir på et stekebrett, og la spekematen tørke i stekeovn på 90 grader i rundt 2 timer til den er helt sprø.
Rør sammen rømme, sennep, urter og sjalottløk, og smak til med salt og pepper.
Vend de hakkede eggene inn i rømmen, og strø litt ekstra urter på toppen.
Server eggesalaten på tynne skiver ristet eller grillet brød og med den tørkede spekematen ved siden av.