nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t
Eksotisk gryte
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t
Eksotisk gryte
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
Over hele verden står lam på bordet når noe skal feires, og for mange er påsken den største religiøse høytiden. Denne oppskriften er hentet fra Midtøsten og smaker fantastisk i påsken.
DETTE TRENGER DU
PERSONER2stk
Løk(hakket)
4fedd
Hvitløk(finhakket)
2ss
Ingefær(hakket)
2ss
1.5kg
Lammelår(eller lammebog - uten bein)
2stk
Kanelstang(hel)
8stk
Nellik(hel)
6stk
Kardemommefrø(kardemommekjerner)
1g
2stk
2ss
Koriander(malt)
3ss
Mandler(malt)
8.5dl
Kjøttbuljong(vann + kjøttbuljong)
250g
Aprikos(tørkede )
SLIK GJØR DU
Stek hakket løk, hvitløk og ingefær i olje til det begynner å få litt farge.
Tilsett lammekjøtt og brun det raskt. Legg i alt krydderet og la det steke med et par minutter.
Tilsett malte mandler og hell over kraften. Kok opp, senk varmen og la retten trekke under lokk i 30-40 minutter,
til kjøttet er mørt. Rør om av og til.Tilsett aprikosene mot slutten av koketiden. Tilsett om nødvendig litt mer vann. Smak til med salt og pepper.
Server lammegryten med ris eller brød.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.no