Ekstra festlig kyllingpai
Ekstra festlig kyllingpai Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t 30min

Ekstra festlig kyllingpai

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t 30min

Ekstra festlig kyllingpai

Kjører du deigen for lenge i kjøkken­maskinen, kan den bli seig! Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Eple og kylling er gode smakskombinasjoner. Her får paien dessuten selskap av crème fraîche.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

3stk
Eple(i båter)
300g
Mozzarella(revet)
2stk
2ss
Rosmarin(finhakket)

Paibunn

130g
2ss
Vann(kaldt)

SLIK GJØR DU

  1. Arbeid raskt sammen ingrediensene til paideigen i en food processor. Trykk deigen ut i en paiform, 24 cm i diameter. La den stå kaldt i 30 minutter.

  2. Vask og tørk kyllingfiletene. Skjær kyllingen i strimler. Stek dem i litt smør, og strø på salt og pepper. Legg dem i paiskallet, og fordel epleskivene over.

  3. Bland sammen ost, egg, crème fraîche og rosmarin, og hell blandingen over kyllingen. Stek paien på nederste rille i ovnen ved 225˚ i 30–40 minutter.

Kjører du deigen for lenge i kjøkken­maskinen, kan den bli seig! Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN