Elg i dillsaus
Elg i dillsaus Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
2t
totalt
3t

Elg i dillsaus

nivå
Middels
aktiv
2t
totalt
3t

Elg i dillsaus

Enkelt å lage, men kjøttet må få koke lenge, så det blir mørt og saftig. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Denne elggryta er den perfekte søndagsmiddag nå i oktober. Den er enkel å lage, men beregn god tid, da kjøttet må koke lenge for å bli ekstra mørt og saftig. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Elgkjøtt(kokekjøtt)
1bunt
Løpstikke(og timian)
2l
Vann(nok til å dekke elgkjøttet)
4stk
1stk
3ts
Pepperrot(revet)
1klype(r)
1klype(r)
1bunt

SLIK GJØR DU

  1. Del kjøttet i grove biter/stykker, legg det i en kjele og dekk med vann. Kok opp og skum godt av. 

  2. Tilsett laurbær, pepperkorn og urtekvister. La det hele koke på svak varme til kjøttet er mørt og lett kan rives fra hverandre, 1-3 timer avhengig av stykningsdel. 

  3. På slutten av koketida har du i grønnsakene, som er vasket og delt opp i biter/skiver. La grønnsakene koke med til de er knapt møre. 

  4. Ta kjøttet og grønnsakene ut av kjelen og sil kraften. 

  5. Smelt smøret i en ren kjele, og visp inn melet til en jevning. Spe med den varme kraften, ca. 1 liter, til en jevn lys saus. La sausen småkoke i 5 minutter. 

  6. Ha i pepperrot og smak til med sukker, eddik, salt og pepper. Sausen skal være litt sur/søt. 

  7. Riv/skjær kjøttet i mindre biter og ha det tilbake i sausen sammen med grønnsakene. Ha i rikelig med hakket dill. Server med kokte poteter eller potetmos.

Enkelt å lage, men kjøttet må få koke lenge, så det blir mørt og saftig. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN