Elgbiff med akevittsaus
Elgbiff med akevittsaus Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
2t
totalt
2t 30min

Elgbiff med akevittsaus

nivå
Middels
aktiv
2t
totalt
2t 30min

Elgbiff med akevittsaus

Saftig kjøtt av elg med smakfull saus. Foto: opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Vilt er fantastisk godt. Elgbiff er mager og en god avveksling til svinekjøttet.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
Elgkjøtt(Fileter)
1klype(r)
1klype(r)
3dl

Akevittsaus

2ss
Sjalottløk(hakket)
0.5ts
1klype(r)
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Knus einebærene i en morter og tilsett oljen. Gni inn kjøttet med einebæroljen, salt og pepper. Sett et steketermometer i den tjukkeste delen av kjøttet.

    Stek på 150º til kjernetemperaturen er 58º. La biffen hvile ca. 15 minutter godt innpakket før den skjæres opp.

    Del rosenkålen i to og forvell den ca. 5 minutter i lett saltet vann.

    Skrell løken og skjær den i skiver og del sopp i biter. Stek sopp og løk
    i en panne og tilsett rosenkålen mot slutten av steketiden.

    Lag sausen. Stek løken i en kjele og tilsett akevitt og sukker. Ha i resten av ingrediensene og småkok
    i ca. 25 minutter til sausen har tyknet litt av seg selv.

    Hvis sausen trenger å jevnes litt, bruk en potetmelsjevning.

    Sil sausen og smak den til med salt og pepper.

    Skjær tykke biffskiver og server kjøttet sammen med akevittsaus, gjerne rødvinskokte pærer og dine favorittpoteter.

Saftig kjøtt av elg med smakfull saus. Foto: opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN