Elggulasj
Elggulasj Oppskrift
nivå
Lett
totalt
40min

Elggulasj

nivå
Lett
totalt
40min

Elggulasj

GRYTENS KONGE: Elg passer supert i den Ungarske tradisjonsretten.

Foto: matprat.no

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Gulasjsuppe har sin opprinnelse fra Ungarn. Det er en smaksrik og kraftig suppe der paprika er en viktig ingrediens. Den lages opprinnelig med storfekjøtt, men smaker fortreffelig også med elg.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Elgkjøtt(grytekjøtt)
1ts
1ts
Merian(malt)
2ss
Margarin(til steking)
100g
1l
Kjøttbuljong(utblandet, eller kraft)
2stk
Paprika(røde)
1skiver
4stk

SLIK GJØR DU

  1. Brun bacon i terninger, hakk løk og finhakk hvitløk. Brun det lett i en i en kjele. Ta det ut.

  2. Bland sammen paprikapulver, hvetemel, salt, pepper, støtt karve og merian. Bruk en morter til å støte karven med. Skjær kjøttet i terninger, ca. 3x3 cm, og vend disse i mel- og krydderblandingen.

  3. Brun kjøttet, ha i bacon, løk, tomatpuré, sukker og laurbærblad. Hell på kraft og kok opp. La suppa trekke 10-15 minutter.

  4. Skrell potet og sellerirot og del i små terninger. Del paprika i biter, og tilsett grønnsakene i suppa. Kok til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter. Smak til suppa med eventuelt mer krydder, og server gjerne elggulasjen med brød.

GRYTENS KONGE: Elg passer supert i den Ungarske tradisjonsretten.

Foto: matprat.no

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN