Elghakk Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Elghakk

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Elghakk

Elggryte med potet og løk. Server med tyttebærsyltetøy og flatbrød Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.5 (39 stemmer)
Elghakk er som «får–i–kål», best dagen etter den er laget. Server tyttebærsyltetøy til «hakket».

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Løk(grovhakket)
500g
Potet(rå, i terninger)
1dl
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Brun kjøttet i en gryte til en smuldrete masse i smør. Tilsett løk mot slutten av stekingen. Løken skal bare stekes blank.

  2. Tilsett potetene, fyll på vann eller god kjøttkraft 2/3 opp på kjøtt, løk og potet.

  3. La dette trekke til potetene blir møre og er med på å jevne hakket.

  4. Smak til med salt og pepper.

  5. Server med nyrørte tyttebær eller tyttebærsyltetøy og flatbrød.

Elggryte med potet og løk. Server med tyttebærsyltetøy og flatbrød Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.5 (39 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN