Elgkarbonade
Elgkarbonade Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min

Elgkarbonade

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min

Elgkarbonade

Charlotte synes elgkarbonadene smaker best når de ikke er helt gjennomstekt, men litt rosa i midten. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4 (1 stemmer)
Charlotte synes elgkarbonadene smaker best når de ikke er helt gjennomstekt, men litt rosa i midten. Server med stekt løk og kokte grønnsaker eller på et smørbrød med sylteagurk eller syltet squash.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Elgkjøtt(kvernet)
3ts
1stk
0.5boks(er)
0.5stk
Løk(hakket)
1ss
Timian(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Bland kjøttet med salt, deretter potetmel og til slutt egget. Rør deretter inn rømmen og krydderet. Rømme er med på å lage elgkarbonadene saftigere. 

  2. Form deigen til passe store karbonader og brun dem i smør i en stekepanne. 

  3. Stek karbonadene ferdig i ovn på 120 grader i rundt 15 minutter til de er rosa i midten. Pass på å ikke tørrsteke dem.

Charlotte synes elgkarbonadene smaker best når de ikke er helt gjennomstekt, men litt rosa i midten. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN