Elgkarbonade med fløte og timian
Elgkarbonade med fløte og timian Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
45min

Elgkarbonade med fløte og timian

nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
45min

Elgkarbonade med fløte og timian

Herlige elgkarbonader smakt til med fløte, timian og muskatnøtt. Servert med rosenkål og bacon er dette en nydelig høstmiddag Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.7 (11 stemmer)
Saftige og smakfulle elgkarbonader er en fulltreffer, enten det er til familiens hverdagsmiddag eller i selskapelige anledninger. Det finnes mange ulike oppskrifter. Disse karbonadene er spedd med litt fløte og er ekstra gode.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Elgkjøtt(kvernet)
1ts
1stk
0.25ts
1ts
Timian(tørket)

SLIK GJØR DU

  1. Rør salt inn i kjøttdeigen til den blir seig. Rør inn potetmel og krydder. Tilsett egg og bland godt.

  2. Spe med fløte i to omganger og rør godt mellom hver gang.

  3. Del deigen i åtte emner og form til karbonader på en våt fjøl. Stek i ca. 2 minutter på hver side til de er så vidt gjennomstekt.

  4. Server elgkarbonader til middag med grønnsaker, kokte poteter og tyttebærsyltetøy. Kok gjerne rosenkål og bland med stekte baconbiter.

Herlige elgkarbonader smakt til med fløte, timian og muskatnøtt. Servert med rosenkål og bacon er dette en nydelig høstmiddag Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.7 (11 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN