Elgsteik
Elgsteik
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Brun steika kjapt i panne eller jerngryte i smør.
Sett steika på rist over langpanne i ovn på 180 grader. Sett i steiketermometeret. Beregn rundt 1 1/2 time steiketid, men følg med på termometeret.
Kutt opp grønnsakene, surr dem kjapt i samme gryte som steika og legg så grønnsakene i langpanna. Kok ut gryta med litt vann, og hell over grønnsakene. Legg i laurbærblad og kvister av timian. Ha så på vann til det nesten dekker, og strø på litt salt og pepper.
Bruk alltid steiketermometer. Brimi foretrekker rosa kjøtt, og tar ut steika på 62 grader. Vil du ha den gjennomstekt, ta den ut ved 70-72 grader. La alltid kjøtt hvile før du skjærer det opp.
Sil av sjyen fra langpanna, og bruk den i viltsausen. Server elgsteika med gode grønnsaker og kokte mandelpoteter. Tyttebær er også veldig godt til.