Elgsteik
Elgsteik Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Elgsteik

nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Elgsteik

Følger du Arne Brimis enkle råd, blir ikke steika grå og tørr, men lys rosa og fristende Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

4.3 (7 stemmer)
Steik er nydelig søndagsmiddag! Med et steiketermometer får du kjøttet akkurat så passe stekt som du ønsker.  Oppskrift på Brimis viltsaus finner du her.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2kg
Elgkjøtt(mørbrad f. eks)
8dl
2stk
1bunt
1klype(r)
1klype(r)
1ss
Smør(til bruning)

SLIK GJØR DU

  1. Brun steika kjapt i panne eller jerngryte i smør. 

  2. Sett steika på rist over langpanne i ovn på 180 grader. Sett i steiketermometeret. Beregn rundt 1 1/2 time steiketid, men følg med på termometeret. 

  3. Kutt opp grønnsakene, surr dem kjapt i samme gryte som steika og legg så grønnsakene i langpanna. Kok ut gryta med litt vann, og hell over grønnsakene. Legg i laurbærblad og kvister av timian. Ha så på vann til det nesten dekker, og strø på litt salt og pepper.

  4. Bruk alltid steiketermometer. Brimi foretrekker rosa kjøtt, og tar ut steika på 62 grader. Vil du ha den gjennomstekt, ta den ut ved 70-72 grader. La alltid kjøtt hvile før du skjærer det opp. 

  5. Sil av sjyen fra langpanna, og bruk den i viltsausen. Server elgsteika med gode grønnsaker og kokte mandelpoteter. Tyttebær er også veldig godt til.

Følger du Arne Brimis enkle råd, blir ikke steika grå og tørr, men lys rosa og fristende Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

4.3 (7 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN