nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Ellens yoghurtbrød
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Ellens yoghurtbrød
Ellen fra Ulefoss skole står bak dette grovbrødet, som var finalebidrag i konkurransen om å lage «Fremtidens skolebrød».
DETTE TRENGER DU
PERSONER2dl
25g
5ss
2ss
1dl
Yoghurt(naturell)
0.5ts
230g
180g
Sammalt hvete(grov)
90g
Sammalt hvete(fin)
2ts
Stjerneanis(malt anis)
SLIK GJØR DU
Varm vannet til det er fingervarmt, 37 °. Smuldre gjæren i det lunkne vannet. Ha i olje, sirup og yoghurt naturell. Yoghurten bør være romtemperert. Ha deretter i resten av ingrediensene. Elt deigen godt. Dryss i mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen. Dekk bakebollen, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter, på et lunt sted.
Ha deigen ut på melet bakebord. Form ett brød, og legg det i en smurt form. Dekk formen med et klede, og la brødet etterheve til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter. Pensle med vann.
Stek brødet på nederste rille ved 220 ° i ca. 40 minutter. Avkjøles på rist.