Emilie Nerengs granola
Emilie Nerengs granola Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min

Emilie Nerengs granola

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min

Emilie Nerengs granola

HJEMMELAGET: Emilie Nereng lager granola man kan ha i yoghurten.

Foto: Emilie Nereng

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Emilie liker å lage mat selv fra bunnen av, men «kjedelige» ting som müsli og sånt, det har hun droppet. Hun vet at mange av frokostblandingene man får kjøpt i butikken inneholder unødvendig mye sukker, så selv har hun bare pleid å hakke noen nøtter og toppe yoghurten med honning. Men så bestemte hun seg for å lage sin egen müsli/granola! Dette er en oppskrift Emilie virkelig anbefaler dere å prøve. Det var enkelt og smakte helt latterlig digg!! Mye mer smakfull enn den du kjøper, og det er faktisk veldig lett å lage. Det arbeidet man selv gjør tar maks 10 min, resten er bare steking i ovnen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5dl
Hasselnøtter(grovhakket)
1dl
Mandler(grovhakket)
0.5dl
Linfrø(knust)
1dl
Valnøtter(grovhakket)
0.5dl
Gresskarkjerner(helst usaltede)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 150 grader.

  2. Knus linfrøene i en blender (eller kjøp knuste linfrø), dette sørger for best opptak av næringsstoffer.

  3. Hakk nøttene grovt. Emilie gjør dette selv med en stor og skarp kniv.

  4. I en liten kjele blander du honning og olivenolje, og varmer det slik at det blir flytende.

  5. Bland frø, nøtter og honningblanding i en liten bolle.

  6. Spre blandingen utover et stekebrett (med bakepapir). Dette skal så stå midt i ovnen i cirka 30 minutter. Husk å røre om flere ganger under stekingen - dette er veldig viktig.

  7. Avkjøles og helles over i glass eller rett på yoghurten.

HJEMMELAGET: Emilie Nereng lager granola man kan ha i yoghurten.

Foto: Emilie Nereng

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN