Engelsk fruktkake
Engelsk fruktkake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
26t 40min

Engelsk fruktkake

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
26t 40min

Engelsk fruktkake

KAKE MED MYE GODT: Denne engelske fruktkaken blir alltid like saftig.

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

En spennende og annerledes julekake med god holdbarhet. Bak den allerede nå og nyt den i førjulstiden.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Dag 2

120g
3stk
Egg(romtemperert)
50g
Mandler(malte mandler)
0.5ts
2ts
Kanel(malt)
1ts
Nellik(malt)
1ts
Ingefær(malt)

Sirup

0.5dl
Vann(kokende vann)
2ss
Rom(eller whisky)

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen rosiner, cocktailbær, nøtter og mandler og hell over sitronsaft, rom og cognac. Dekk til og la ligge i bløt ett døgn. Blandingen trenger ikke å stå kjølig.

  2. Rør smør og sukker lyst og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen. Rør inn malte mandler og sikt inn hvetemel, vaniljesukker og krydder. Til slutt rører du inn blandingen som har stått et døgn (ta med all væske).

  3. Hell over i en smurt 18–20 cm springform. Stek kaken midt i ovnen på 160 °C i 1,5–2 timer. Bruk en grillpinne for å sjekke om kaken er ferdig. Henger det deig igjen på pinnen må den stekes lenger.

  4. Lag sirup mens kaken steker: Kok opp 0,5 dl vann i en vannkoker eller kjele og tilsett 2 ss sukker og 2 ss rom eller whiskey. Rør godt sammen.

  5. Ta kaken ut av ovnen og stikk små hull i toppen. Hell på sirup mens den enda er varm. Avkjøl kaken og pakk den godt inn i plast. Dynk kaken med sirup ca. annenhver uke frem til du skal spise den.

KAKE MED MYE GODT: Denne engelske fruktkaken blir alltid like saftig.

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN