Enkel rabarbrasorbé
Enkel rabarbrasorbé Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
5min
totalt
30min

Enkel rabarbrasorbé

nivå
Middels
aktiv
5min
totalt
30min

Enkel rabarbrasorbé

Prøv deg på Viestads enkle rabarbrasorbé Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Det finnes en slags hysteri for tiden, en slags forventning om at all sorbé skal være veldig, veldig myk og glatt. Sannheten er at de beste sorbénasjonene - som Italia - holder seg med ganske kornete sorbéer, sorbéer som skiller seg fra iskrem. Den enkleste og etter min mening beste måten å lage rabarbrasorbé, er ved å fryse en litt ekstra søt, bløt kompott, og røre i den mange nok ganger til at den ikke blir for hard. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2dl
Appelsinjuice(eller hvitvin)

SLIK GJØR DU

  1. Finhakk rabarbra og bland med sukker og vaniljestang. Ha i appelsinjuice eller vin. Varm opp og la småkoke i 5 minutters tid.

  2. Ta av 1 dl lettkokte rabarbrabiter og sett til side. Kok resten av blandingen videre til rabarbraen er helt myk. Rør hardt, så rabarbrabitene går i oppløsning. Sett til avkjøling. 

  3. Bland med den lettkokte rabarbraen — så får du noen knasende biter i selve sorbéen. Ha sorbéen i en form. Jo større formen er, jo fortere går innfrysingen. Jeg bruker en ildfast form på 24 ganger 18 cm.

  4. Bruk en gaffel til å røre rundt i sorbéen omtrent hvert kvarter, inntil du har en grov, halvmyk sorbé. Sorbéen blir best hvis du spiser den med en gang, men du kan også sette den i fryseren. I så fall er det lurt å ta den ut, hakke den aggressivt med en gaffel og så la stå i noen minutter før du serverer. 

Prøv deg på Viestads enkle rabarbrasorbé Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN