Enkel rabarbrasorbé
Enkel rabarbrasorbé
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Finhakk rabarbra og bland med sukker og vaniljestang. Ha i appelsinjuice eller vin. Varm opp og la småkoke i 5 minutters tid.
Ta av 1 dl lettkokte rabarbrabiter og sett til side. Kok resten av blandingen videre til rabarbraen er helt myk. Rør hardt, så rabarbrabitene går i oppløsning. Sett til avkjøling.
Bland med den lettkokte rabarbraen — så får du noen knasende biter i selve sorbéen. Ha sorbéen i en form. Jo større formen er, jo fortere går innfrysingen. Jeg bruker en ildfast form på 24 ganger 18 cm.
Bruk en gaffel til å røre rundt i sorbéen omtrent hvert kvarter, inntil du har en grov, halvmyk sorbé. Sorbéen blir best hvis du spiser den med en gang, men du kan også sette den i fryseren. I så fall er det lurt å ta den ut, hakke den aggressivt med en gaffel og så la stå i noen minutter før du serverer.