Entrecôte rett på kullet
Entrecôte rett på kullet Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Entrecôte rett på kullet

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Entrecôte rett på kullet

RETT FRA KULLET: La kjøttet hvile litt på en fjøl, eller aller helst på en rist, i 5-10 minutter før du begynner å skjære i det.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Ekstrem grilling Røffere blir det ikke. Jeg synes det blir best - mest lik en skikkelig rett - hvis man serverer med olje, sitron, salt, pepper og en grønn salat. Jeg har lest om folk som bruker denne teknikken på tjukke T-beinsteker, men jeg synes det funker best med entrecôte. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Entrecôte(200 gram)
1stk
Sitron(økologisk)
1stk
Timian(kvast)

SLIK GJØR DU

  1. Tenn et bål. Det beste er å bygge bålet som et tårn, to vedkubber med to på tvers oppå dem, og så videre. På den måten brenner vedkubbene omtrent samtidig, og du får et jevnt teppe skikkelig varme glør. 

  2. Når du har et teppe med hvitglødende glør, rak til side eventuelle biter med aktiv, brennende ved. 

  3. Gni kjøttet med salt og legg det rett på glørne. La ligge i 3 minutter. Snu og la ligge i 3 minutter. Løft opp og børst av aske. 

  4. La hvile på en fjøl, eller aller helst på en rist i 5-10 minutter før du begynner å skjære i kjøttet. Krydre raust med salt og pepper. 

  5. Riv litt sitronskall i en bolle, press over litt av saften, hell på med olje — gjerne god olivenolje — og bruk timiankvasten til å pensle kjøttet etter hvert som du spiser.

RETT FRA KULLET: La kjøttet hvile litt på en fjøl, eller aller helst på en rist, i 5-10 minutter før du begynner å skjære i det.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN